MINIMERINGSMÄSTARNA HEDEMORA

Vi söker efter dig som vill delta i rolig avfallsminimerande tävling.

Minimeringsmästarna är en rikstäckande tävling för hushåll som vill minska sitt avfall, sina utgifter och sitt klimatavtryck. Under ett års tid så kommer deltagarna i tävlingen att inspireras till hur man kan göra för att leva en mer hållbar livsstil och samtidigt tävla mot andra hushåll i Sverigekampen.

Under tävlingsåret så kommer deltagarna att träffas under träffar med 5 olika teman. Utifrån dessa teman så ska deltagarna genomföra olika utmaningar, som exempel, handla produkter från second hand, laga mat på rester. En stor del av tävlingen är dokumentation av sina erfarenheter och sina via sociala medier. Så de som ansöker bör inte ha något emot att synas på sociala medier. Deltagarna kommer få poäng på hur väl de genomfört de olika utmaningarna och även hur mycket dem lyckats att minska sitt avfall under tävlingsåret.

Alla typer av hushåll är välkomna att lämna in sin ansökan – ensamboende, familjer, kollektiv, par. Så länge ni är fast boende i hedemora kommun.

Ansök till Minimeringsmästarna nu!

Ansökan görs via minimeringsmastarna.se/anmalan

Anmälan är öppen till och med 15 september.

Varför medverka i minimeringsmästarna?

I Sverige konsumerar vi som om det fanns 4,2 jordklot och slänger 467 kg avfall per person varje år. Minimeringsmästarna är en tävling som vill inspirera svenska hushåll till att konsumera mer hållbart, minska på sitt avfall och förstå att de har möjlighet att påverka i klimatfrågan. Hela projektet fokuserar på vilka möjligheter som finns med en hållbar livsstil, snarare än vad man inte får göra. Det ska kännas roligt och enkelt att minska på sitt avfall.

BACK