Anslut din fastighet

Fjärrvärme är ett av de vanligaste sätten att värma hus i Sverige. Klimatsmart, effektivt, enkelt och inte minst prisvärt ger det tydliga fördelar för dig. Nu arbetar vi för fullt med att ansluta en rad nya villor, företag och andra fastigheter till fjärrvärmenätet. Och det finns utrymme även för dig.

Under 2023 anslöt vi rekordmånga fastigheter till fjärrvärmenätet, och vi ser nu fram emot att fortsätta det arbetet.

Vi satsar för din värme

Just nu planerar vi för utbyggnad i centrala Hedemora, på Solliden, Sjögatan, Filargatan och Rågvägen samt i Säter. Vi tar gärna emot din intresseanmälan för fjärrvärme i dessa områden, men även om du är boende på annan plats.

Hedemora Energi har fjärrvärmeanläggningar, och därmed fjärrvärmekunder, på flera orter i kommunen, samt i Säter. I Hedemora centralort, Långshyttan, Vikmanshyttan och Stora Skedvi – kontakta gärna vår kundtjänst för mer information om din fastighet är placerad så att anslutning är möjlig.

Anslutningsavgifter

Anslutningsavgift för villakund där fjärrvärmen redan finns i gatan är 75 000 kr inklusive moms till och med den 14 april 2024. Därefter höjer vi anslutningsavgiften till 85 000 kr inklusive moms.

Till större fastigheter samt till småhus som inte ligger vid befintlig kulvert lämnar vi offert på anslutningskostnad.

BACK