Drifttekniker till VA-verken

Hedemora Energi AB söker personal till VA-avdelningen

Hedemora Energi AB är ett lokalt energibolag som ägs 100 % av Hedemora kommun. Sammanlagt är vi ca 60 medarbetare. Hedemora Energi har verksamhetsområdena VA, Elnät, Elhandel, Stadsnät, Avfall och Fjärrvärme samt egen Kundtjänst, Support och Ekonomiavdelning.

VA-avdelningen tillhandahåller vatten och avlopp inom Hedemora kommun. Vi producerar och distribuerar dricksvatten, avleder och renar avloppsvatten samt processar och förädlar restprodukterna till biogas.  Idag jobbar 14 engagerade medarbetare som ansvarar för drift och utveckling av Hedemoras 8 reningsverk, 11 vattenverk, 26 mil ledningsnät med tillhörande pumpstationer samt reservoarer. Nu söker vi ytterligare medarbetare till vår verksamhet där vi kan erbjuda dig ett omväxlande arbete i en spännande bransch där du har stora möjligheter att påverka.

 Vi söker dig som är nyfiken, samarbetsinriktad, lyhörd och orädd att ställa frågor. Arbetet kräver även att du är ansvarstagande samt lösningsfokuserad.

Som drifttekniker hos oss arbetar med drift, tillsyn och underhåll av vatten- och avloppsreningsverk, pumpstationer, reservoarer och tryckstegringsstationer i hela kommunen. Både förebyggande arbete och akuta insatser förekommer. Tjänsten är främst inriktad mot drift av avloppsreningsverk.

Tjänsten innebär nära samarbete med övriga drifttekniker samt arbetsledare i en grupp på 8 personer. Arbetet innefattar en hel del självständigt arbete då varje drifttekniker har huvudansvar för ett antal VA-anläggningar. Initialt kommer du att jobba parallellt med en erfaren drifttekniker och därefter få ansvar för ett eget område. En del arbetsuppgifter kan vara fysiskt ansträngande.

Vi använder oss av ABB för övervakning , Idus som underhållsregister, Geosecma för ledningsdokumentation samt Vision för kundhantering. Vi erbjuder flexibel arbetstid när verksamheten medger detta och normalarbetstiden är mellan 07.00-16.00. Beredskap ingår i tjänsten vilket ställer krav på att bo relativt nära.Meriterande är om du har erfarenhet av mekaniskt arbete, styr- och reglerarbete, processarbete, svetsarbete, Idus eller el-kompetens.
Vi ser gärna att du har gymnasie- eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.

Bakgrund och kvalifikationer

Generellt för de utlysta tjänsterna gäller att:

För att trivas och lyckas i rollen bör du vara praktiskt lagd, ha lätt för att samarbeta men också ha förmåga att arbeta självständigt och flexibelt. Arbetet utförs tillsammans med egen personal samt våra inhyrda entreprenörer. Då du kommer att ha kontakt med kunder och allmänhet så är det till din fördel om du är positiv och serviceinriktad.

Körkort B är ett krav, BE/B-utökat är meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Eftersom vi arbetar med flera olika datasystem krävs det att du har datavana.
Har du genomgått kurserna Heta arbeten, Arbete på Väg är detta till din fördel.
Vi eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Ansökan

För ytterligare upplysningar om tjänsten kontakta: Sandra Sjögren, VA-chef sandra.sjogren@hedemoraenergi.se, tel 0225-349 66
Välkommen med din ansökan och CV via mail till ansokan@hedemoraenergi.se.
Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag är 2019-12-08

BACK