Ledningsnätstekniker / rörläggare / anläggare

Hedemora Energi AB söker personal till VA-avdelningen

Hedemora Energi AB är ett lokalt energibolag som ägs 100 % av Hedemora kommun. Sammanlagt är vi ca 60 medarbetare. Hedemora Energi har verksamhetsområdena VA, Elnät, Elhandel, Stadsnät, Avfall och Fjärrvärme samt egen Kundtjänst, Support och Ekonomiavdelning.

VA-avdelningen tillhandahåller vatten och avlopp inom Hedemora kommun. Vi producerar och distribuerar dricksvatten, avleder och renar avloppsvatten samt processar och förädlar restprodukterna till biogas. Idag jobbar 14 engagerade medarbetare som ansvarar för drift och utveckling av Hedemoras 8 reningsverk, 11 vattenverk, 26 mil ledningsnät med tillhörande pumpstationer samt reservoarer. Nu söker vi ytterligare medarbetare till vår verksamhet där vi kan erbjuda dig ett omväxlande arbete i en spännande bransch där du har stora möjligheter att påverka.

 Vi söker dig som är nyfiken, samarbetsinriktad, lyhörd och orädd att ställa frågor. Arbetet kräver även att du är ansvarstagande samt lösningsfokuserad.

Ledningsnätstekniker / rörläggare / anläggare

Utmaningarna är många när VA-ledningsnätet blir äldre. De äldre ledningarna orsakar läckor och avloppsstopp. Underhåll och undersökningar är viktigt för att få veta ledningarnas kondition och förlänga livslängden. Varje år behöver vi byta ut några ledningssträckor. Samtidigt som nya områden ansluts till det allmänna ledningsnätet.

Som rörläggare i VA-gruppen kommer du tillsammans med ett erfaret gäng att arbeta med drift, underhåll och förnyelse av det kommunala VA-ledningsnätet under ledning av en arbetsledare. Detta innebär bland annat att söka samt laga vattenläckor, utföra rörläggning, inkoppling av serviser, åtgärda spill- och dagvattenstopp, utföra vattenavstängningar samt diverse undersökningar. Både planerade och akuta insatser förekommer. Även vattenmätarbyten kan komma att ingå i tjänsten.

Vi förväntar oss att samtliga medarbetare beaktar arbetsmiljön under alla moment i arbetet.
Arbetet sker ofta ute i trafikrummet och inte sällan under tidspress varför det är viktigt att du kan behålla lugnet och vara fokuserad även när det är mycket på gång.
Vi använder oss av Geosecma för ledningsdokumentation och Vision för kundhantering.
Vi erbjuder flexibel arbetstid när verksamheten medger detta och normalarbetstiden är mellan 07.00-16.00. Beredskap kan ingå i tjänsten vilket ställer krav på att bo relativt nära.
Meriterande är Diplomkurs för rörnätstekniker samt arbete med läcksökning.

Vi ser gärna att du har gymnasie- eller yrkeshögskoleutbildning inom bygg/anläggning.

Bakgrund och kvalifikationer

Generellt för de utlysta tjänsterna gäller att:

För att trivas och lyckas i rollen bör du vara praktiskt lagd, ha lätt för att samarbeta men också ha förmåga att arbeta självständigt och flexibelt. Arbetet utförs tillsammans med egen personal samt våra inhyrda entreprenörer. Då du kommer att ha kontakt med kunder och allmänhet så är det till din fördel om du är positiv och serviceinriktad.

Körkort B är ett krav, BE/B-utökat är meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Eftersom vi arbetar med flera olika datasystem krävs det att du har datavana.
Har du genomgått kurserna Heta arbeten, Arbete på Väg är detta till din fördel.
Vi eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Ansökan

För ytterligare upplysningar om tjänsten kontakta: Sandra Sjögren, VA-chef sandra.sjogren@hedemoraenergi.se, tel 0225-349 66
Välkommen med din ansökan och CV via mail till ansokan@hedemoraenergi.se.
Urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag är 2019-12-08

BACK