Ett elavtal hos oss är är bra för både dig och Hedemora. Vi är det lilla elhandelsbolaget med hjärtat i Hedemora.

Genom att bli kund hos oss får du ett företag som bryr sig. Vi som arbetar på Hedemora Energi brinner för kommunens utveckling och framtid, och som kund blir du en del av utvecklingen. Varje krona i vinst investerar vi i kommunens framtid och utveckling. Tillsammans gör vi Hedemora bättre!

Just nu kan vi erbjuda dig två typer av elavtal – dem berättar vi mer om nedan. Slå oss gärna en signal så berättar vi mer och hjälper dig till rätta.

Välkommen till oss!

Rörligt pris

När du vill ha möjlighet till lägre pris, även om det kan innebära större svängningar.

Just nu kan Hedemora Energi endast erbjuda rörligt pris samt det som kallas timpris för den som vill teckna nya el-handelsavtal med oss. Det innebär att priset kan variera mycket.

Elpriset prissätts månadsvis i efterskott och baseras på vårt inköpspris för el under aktuell kalendermånad och i aktuellt elområde, med tillägg för påslag, elcertifikat och fast avgift. I inköpspriset ingår bland annat kostnad för kraftinköp, ursprungsmärkning, förnyelsebar el, balanskraft och avgifter till Svenska Kraftnät.

Timpris

Det går också bra att teckna ett avtal med oss som följer priserna på elmarknaden timme för timme. Timpris är en bra lösning för dig som själv vill styra din elkostnad på detaljerad nivå. Timpris passar dig som är aktiv och engagerad i din elanvändning och som noggrant följer elpriserna på elbörsen. Då kan du genom att använda elen i ditt hem på ett så klokt sätt som möjligt spara pengar.

Timpris är ett rörligt elavtal, timme för timme. För att du ska få ut mesta möjliga av ditt timprisavtal styr du din elanvändning till de timmar på dygnet då elpriset är lägre. Timpris kan också vara ett smart val för dig som laddar din elbil hemma.

Hur går det till?

För att du ska kunna ha avtal om timpris behöver du ha en elmätare som mäter din förbrukning per timme. När du beställer timprisavtalet hos oss kontrollerar vi att du har en mätare som stöder timmätning.

Har du inte rätt typ av mätare så ordnar vi det genom att beställa ett mätarbyte från din nätleverantör. Bytet av mätare är kostnadsfritt och genomförs inom tre månader från beställning. När bytet ska ske kan det hända att vi kontaktar dig för att komma åt mätaren.

Aktuella elpriser publiceras efter klockan 13.00 för nästkommande dygn.

Här på Nord Pool kan du se priser. (Välj område SE3 och valuta SEK).

Till timpriset tillkommer lagstadgade avgifter för elcertifikat, myndighetsavgift, ursprungsgaranti och vårt påslag på 5 öre/kWh ink moms.

Följande erbjudande gäller privatpersoner. För dig som företag – vänligen kontakta kundtjänst.

BACK