Hedemoraborna minskar elförbrukningen med 18%

Hedemoraborna har minskat sin elförbrukning markant. En jämförelse visar att förbrukningen minskat med 18% september i år jämfört med förra året.

Detta trots att september 2022 var kallare än 2021.

”Hedemoraborna upplever förstås energikrisen de med, och höga priser inspirerar nog till att snåla lite med elen”, säger Anders Engdahl, VD på Hedemora Energi.

Elförbrukningen har minskat under hela året, och ungefär samma minskning kan ses i hela landet. Sänkt värme, släckta lampor, fulla tvättmaskiner och locket på när potatisen kokar har blivit samtalsämnen för många.

”Jag är imponerad över de stora besparingar som många gjort och uppmuntrar till att vi tillsammans fortsätter se över vår förbrukning, säger Anders Engdahl. Kan vi behålla den här minskningen, så minskar också risken för att elnätet blir överbelastat i vinter.”

På torsdag välkomnar Hedemora Energi intresserade att besöka företagets kunddag för att diskutera såväl elförbrukning som andra frågor med koppling till energibolagets verksamhet.

En kvinna dricker något ur en kopp. Nedan finns en skriven inbjudan till Kundkväll 27/10 kl 18 i Folkets park.
Kundkväll 27/10 kl 18 i Folkets park.

Experter inom värme, vatten och avlopp, återvinning, stadsnät, elnät, produktion och el-handel finns på plats för att svara på dina frågor. Samt kommunens energi- och klimatrådgivare.

Kunddagen den 27 oktober kl 18.00 arrangeras på Folkets park i Hedemora.

Bilden visar inköpta mängder samt energimängd förbrukad i kwh. I år samt förra året. På samtliga staplar syns en minskning i år jämfört med 2021.
Bilden visar inköpta mängder samt energimängd förbrukad i kwh. I år samt förra året. På samtliga staplar syns en minskning i år jämfört med 2021.

 

BACK