27-28/5 Vattenavstängning, Svedjan, Ingvallsbenning, Davidshyttan med fler.

Den 27e och 28e maj mellan klockan 20.00 till 05.00 båda dagarna spolar vi rent vattenledningar på området Svedjan. Det innebär att vi stänger av vattnet för alla hushåll i området. I samband med spolningen på Svedjan kommer vi även att behöva stänga av vattnet för de hushåll som har kommunalt vatten i närliggande byar: Turbo, Ingvallsbenning, Davidshyttan och Nås. Observera att avstängningen endast gäller för dig som har kommunalt vatten.

Innan dess är det bra om du tappar upp vatten att använda under avbrottet. Tänk på att också tappa upp vatten för att kunna spola i toaletten.  

När vattnet är avstängt ber vi dig att  

  • se till att vattenkranar i fastigheten är avstängda 
  • inte använda tvätt- eller diskmaskiner  
  • inte spola i toaletten utan i stället använda i förväg upphällt vatten.  

När vattnet kommer tillbaka kan det bubbla av luft, och vara missfärgat. Det är inte farligt. Låt kallt vatten rinna i den kran som finns närmast vattenmätaren tills vattnet är klart. Låt därefter vatten rinna en liten stund från övriga kranar i fastigheten, samt spola i toaletter.

Du vet väl om att du kan få akuta driftstörningar skickade till dig via sms. Utskicken görs under dagtid, och endast vid mycket omfattande störningar under kvällar eller helger. Har du en telefon som är registrerad på berörd adress får du automatiskt våra sms-utskick. Annars kan du anmäla ditt mobilnummer i formuläret nedan. 

Störningsinformation via sms – Hedemora Energi 

BACK